Може ли интернет инвазията отпреди две десетилетия да посочи начина, по който

...
Може ли интернет инвазията отпреди две десетилетия да посочи начина, по който
Коментари Харесай

Бумът на електромобилите ще повтори този на интернет

Може ли интернет инвазията отпреди две десетилетия да уточни метода, по който ще навлязат масово електрическите коли? Според основния сътрудник на Би Би Си за околната среда - Джъстин Роулат, отговорът е " да ".

" Случващото се в автомобилната промишленост не е просто смяна в потребителското търсене, а софтуерна гражданска война. Изглежда множеството производители споделят това мнение и по тази причина бързо се насочват към EV модели. Това форсира гибелта на мотора с вътрешно горене, като някои компании към този момент се отхвърлят напълно от него ", твърди Роулат.

Експертът показва и съответни образци - General Motors разгласи, че ще премине напълно на електрически автомобили до 2035 година, а Ford възнамерява всички транспортни средства, продавани в Европа, да бъдат електрически до 2030 година От своя страна Volkswagen към този момент разгласи, че 70% от продажбите би трябвало да бъдат на коли на ток през 2030 г. Jaguar пък счита да се откаже от моторите с вътрешно горене през 2025 година Lotus ще стори същото през 2028 година, а Volvo – през 2030 година

" Има основателна причина за всеобщия отлив от бензиновите мотори. Въпреки общия спад на продажбите на коли с 1/5 по време на пандемията, продажбите на електромобили са се усили през 2020 година с 43% - до 3,2 млн. бройки ", акцентира Роулат.

Той прави и прилика, припомняйки по какъв начин през 1995 г. едва 16 млн. души са ползвали интернет. Техният брой през 2011 година към този момент е бил 513 млн., а в наши дни достига 3 милиарда души. Това впечатляващо нарастване се дължи главно на по-ниските цени, които направиха компютърния хардуер по-достъпен. Същото сега се отнася и за електрическите коли - доскоро те бяха прекомерно скъпи поради високите цени на батериите, само че това към този момент се трансформира.

" Преди 10 години един киловат/час на батерията струваше $1000, в този момент е $100. Прогнозите сега сочат, че до 4 години броят на продажбите на електрически автомобили ще се усили с 20%, а до 2030 година - с 40%. Оттам нататък – през идващите 10 години, както може да се чака, всеки нов автомобил в продажба, на практика ще бъде електрически. Ние сме в зората на еволюцията на електрическите автомобили, само че напълно скоро това ще бъде усетено с пълна сила ", допълва експертът по околна среда на Би Би Си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР